maanantai 7. syyskuuta 2015

Ensimmäisten päivien to do -lista

Ensimmäisinä päivinä tekemistä riitti, ja välillä tuntuikin, että mentiin ihan minuuttiaikataulun mukaan. Aivan ensimmäiseksi oli tietenkin suunnattava Ruotsin tunnusmerkkiin eli Ikeaan ostamaan kaikkea pientä omaan huoneeseen, vaikka sieltä kaikki tarpeellinen jo periaatteessa löytyikin. Ja tottakai Ikeassa piti käydä maistamassa myös sen "halpaa" ruokaa! 
Lähin Ikea sijaitsee Tornbyssa ja sinne menee bussilla noin puolisen tuntia.




Aivan Ikean vieressä on Ica Maxi, joka on Ruotsin versio Suomen Prismasta tai Citymarketista. Siellä on tullut tavaksi käydä tekemässä nyt muutaman viikon sisällä aina isommat ostokset.

Että matkan tekeminen sujuisi mahdollisimman rivakasti on pyörän hankkiminen täällä aivan must juttu! Minulla kävi taas kerran aika hyvä tuuri! Sain nimittäin pyörän kämppikseni kaverilta. Täytyy kyllä myöntää, että pyörä on kokenut kovia. Minun piti käydä vaihdattamassa siihen jo uudet ketjut eikä sen vaihteet toimi. Mutta tärkeintähän on että sillä pääsee eteenpäin. Täällä pyörät lähtevät nopeasti uuden omistajan matkaan jos niissä ei ole kunnollista lukkoa, joten sellainen kannattaa ostaa esimerkiksi Ikean ja Ica Maxin vieresssä sijaitsevasta Biltemasta. Suosittelen ostamaan samalla reissulla pyörään myös etu- ja takavalon, sillä poliisit tykkää sakottaa täällä pyöräilijöitä ilta-aikaan kuulema ihan kunnolla.


Pyörän lisäksi kannattaa hankkia bussikortti, jonka itse hankin heti ensimmäisena päivänä kun saavuin bussiasemalta Rydiin. Täällä Ruotsissa kun ei voi ostaa bussilippua ollenkaan kuljettajalta. Bussikorttiin voi ladata arvoa sitten sen mukaan miten itse haluaa. Itse olen käyttänyt bussikorttiani lähinnä vain Ikea ja Ica Maxi reissuilla, koska muuten käytän liikkuessa pyörää. Mutta eiköhän bussikortille tule enemmän käyttöä kun talvi ja pakkaset saapuvat maisemiin.


Ja koska shoppailessa ja asioita hoitaessa tulee tietenkin nälkä, tulee tankkauksesta pitää huolta. Tein tokana iltana kämppikseni ja hänen muutaman kaverin kanssa makaronilaatikkoa suomalaiseen tapaan. Suomalaisen pääruoan vastapainoksi teimme tietenkin ruotsalaista jälkiruokaa. Ja mikäs muu sopisikaan täydelliseksi jälkiruoaksi kuin chokladkaka, jota syödessä ei kannata sitten miettiä tai laskea kaloreita. Täällä Ruotsissa tulee syötyä päivällinen yleensä myöhemmin kuin Suomessa. Sekä aamupalan että lounaan jälkeen on aina "fika" ja näin ollen päivällinen tulee syötyä vasta noin klo 19 aikoihin illalla. Itse kun olen tottunut syömään Suomesssa iltapalaa jo klo 20 aikoihin. No katsotaan mitä tuloksia tämä iltasyöminen onkaan tehnyt sitten tammikuussa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti